Tourainewijnen

Wijnimporteur

IMG_4055
Hoe maak je deze heerlijke aioli voor door de spaghetti of om de gamba's in te bakken?
Neem een hele bol (liefst verse) knoflook. Pers alle tenen en doe in een kommetje. Vul het kommetje royaal met olijfolie en hak dan 2 rode pepers fijn. Voeg deze bij het knoflookoliemengsel. Neem tenslotte 6 blaadjes basilicum en knip deze fijn om vervolgens door het peperolieknoflookmengsel te roeren. Klaar is deze zeer smakelijke aioli! Het is dan nog extra lekker om verse Parmezaanse kaas over je gerecht te strooien.

Proeflokaal de Groene Druif Heemstede heeft zijn eigen goud


Maand(vega)gerecht Maart Gegrilde biologische paprika’s met pasta


Koop 2 gele, 2 rode en 1 oranje paprika bij de bioboerderij in Zwaanshoek of in een speciaalzaak. Gril de paprika’s tot het vel bruin kleurt. Laat de paprika’s afkoelen onder een theedoek. Ontvel ze wanneer ze zijn afgekoeld en leg ze in een schaal. Fruit intussen 5 tenen verse knoflook in olijfolie met basilicum en fijngehakte groene peper. Kook er een pasta naar voorkeur bij. Meng de paprika’s door het olie-knoflookmengsel. Serveren met verse parmezaan. Schenk hierbij een verrukkelijke Chinon Tradition van Domaine Herault.

Lees meer...

Spaghetti Ailoli met gegrilde gamba’s , gerecht van de maand


Neem 10 cherry tomaatjes. Fruit deze zachtjes in  olijfolie tot ze knappen. Haal  van het vuur. Neem 4 tenen verse knoflook, hak  fijn en fruit  in een ruime hoeveelheid olijfolie samen met 4 ons gepelde rauwe gamba’s. Kook 250 gr spaghetti a dente. Meng dan alles door de spaghetti .  Serveer met verse parmezaanse kaas en verse basilicum. Schenk hierbij […]

Lees meer...

Voorgerecht van de maand


Heerlijke zachte geitenkaas op toast uit de oven. Uitgeperste knoflook en peper met scheutje olijfolie, 10 minuten verwarmen op 160 graden. Zalig met een heerlijke witte Chenin Blanc van Thierry Besard.

Lees meer...